Genstart af akvarie

Indsendt af Robot den man, 10/02/2017 - 19:16
Kategori
Alger - Akvariesiden.dk
Forfatter
rfalken
Hej med Jer,

Jeg har haft pensel alger og er blevet så træt af det at jeg har tømt hele akvariet. Nu står det helt tørt med alger på glas osv. så derfor to spørgsmål.

1. Findes der noget som fugerne kan tåle til at rengøre glas for alger og hvor man senere kan fylde vand i uden fremtidig fisk dør?

2. Hvis man gør pumpen ren og smider alt filter materiale ud, og venter f.eks. 14 dage med at starte igen, vil de tørrede alger de i så kunne have overlevet?

Kommentarer

Robot man, 10/02/2017 - 20:23 Permalink


Alt hvad der desinficerer akvariet er også usundt for fisk og bakteriekulturer. Hvis akvariet ikke er større, end at det kan bæres ud i brusekabinen, og skylles grundigt, ville jeg dog ikke være bekymret for en Rodalon kur.

Men uanset hvor meget du gør rent, så skal du nok få algerne igen. Det eneste rigtige er et miljø, hvor fiskene spiser dem, eller de på anden måde ikke trives.

Når du starter akvariet op igen, så sørg for at der er hurtigt voksende planter, der tager næringen hurtigere end algerne. Fx vandpest og Vallisneria. Når akvariet så er godt i gang, kan du begynde med mere vanskelige planter
Skrevet af HenningS

Robot man, 10/02/2017 - 21:21 Permalink


Jeg kan læse nogle har brugt vanddamp, sådan fætter har vi liggende så det bliver lige første forsøg.
Skrevet af rfalken

Robot man, 10/02/2017 - 22:23 Permalink


Pas på du ikke får for store temperaturforskelle på glasset, for så risikerer du at det revner
Skrevet af HenningS

Robot man, 10/02/2017 - 22:33 Permalink


Brug flydende carbon som f.eks. easy carbo på klud, og så rens glasset med den. Det er effektivt og dræber alt. Det skader ikke når du kommer vand i senere ;)
Skrevet af DPedersen

Robot tir, 10/03/2017 - 10:37 Permalink


Brintoverilte kan også slå det meste ihjel - husholdningssprit er der ikke mange planter der synes er super fedt - til gengæld fordamper det og efterlader kun en ganske tynd film der let tørres af.

Du kan sagtens fjerne gamle algerester; problemet er at forhindre at de kommer igen.
Skrevet af MortenDAD

Robot tir, 10/03/2017 - 10:45 Permalink


#1
Vask akvariet i almindeligt eddike, eller hvis der også er alvorlige belægninger af kalk, eddikesyre.

Det dræber alle alger, og er samtidig glimrende til generel rengøring af akvarium/udstyr. Det indeholder samtidig ikke noget som kan skade fisk/planter når der er hældt vand i baljen.

#2 har ret, hvis du gør det samme med det nye setup som det gamle, får du også samme resultat. De råd der medfølger, er helt klart værd at følge.
Skrevet af KimJ

Robot tir, 10/03/2017 - 18:23 Permalink


Når du en gang i fremtiden får fyldt liv i dit akvarie igen, og måske endnu en gang oplever en opblomstring af penselalger, så kunne du vælge at investerer i et par Siamesiske algeædere. Det er en fredelig fisk der er ganske ferm til at fjerne penselalger.
Skrevet af mob93761