Teknik og udstyr

Erfaring i at bruge opbevaringskasse som midlertidigt akvarium?

Indsendt af HFO den fre, 12/24/2021 - 13:07
Jeg hentede to slørhaler i sidste uge som skulle være små unger. Desværre var de større end jeg havde forventet.(mindst 7 cm til hale spids) Min plan var at have dem i mit 30 L indtil føret, da jeg fik at vide de allerede gik i et 30 l. Men trods god vandkvalitet og 3 stjernet menu har de bare for lidt plads. Jeg vil ikke investere i et stort akvarie nu, da jeg ved at de skal ud omkring slut april, alt efter vejret. Derfor, er der nogen der har erfaringer med f.eks en af de helt store plastik opbevaringskasser? Kan de udskille giftige stoffer? Alternativer?

Min keramik diffuser larmer og lyder som fuglekvidder

Indsendt af Steff den fre, 10/08/2021 - 15:23
Hej alle sammen. Jeg er helt nu herinde. Jeg har fornyligt startet et plante akvarium op med Co2. Og det er en helt ny verden få mig. Jeg oplever Co2 diffuser lamer helt vild og det lyder som fuglekvidder. Det er en keremik diffuser. Er der måske nogen som har oplevet det samme og måske kan hjælpe mig med at få det stoppet. Med venlig hilsen steff :)

Skift af slanger

Indsendt af Rg33dk den lør, 09/11/2021 - 09:59
Hej Mit Eheim 2226 / 350 har kørt med nedsat gennemløb et stykke tid. Rensning incl. slanger har ikke givet det ønskede resultat ? Slangerne var blevet stive efter års brug. Efter opstart af karantæne akv. og et separat prefilter havde jeg nogle passende stumper nye slanger i overskud. Dem brugte jeg så på 2226 filterets ind og ud løb og wupti, så var ydelsen back to normal. "jeg vil tro, at smidigheden i de nye slanger gjorde udslaget". Har andre også oplevet denne forbedring efter udskiftning af slanger ? Mvh. René

Hjælp til vægt/møbel

Indsendt af Blooeye den søn, 07/18/2021 - 18:07
Så jeg har tænkt mig at anskaffe mig et Superfish Start 50 ( Det er et rimeligt kvadratisk akvarie på 45L ) Men mangler selfølgelig noget det kan stå på. Jeg har ledt og ledt, og det møbel der passer bedst ( Passer i størrelse nøjagtigt der hvor det gerne skulle stå i min lille lejlighed ), er den her MALM Kommode fra IKEA. https://www.ikea.com/dk/da/p/malm-kommode-3-skuffer-hvid-20403562/ Ville den kunne holde til det (relativt lille) akvarie???

Eheim Professionel 3 - 2080

Indsendt af Nemo den tor, 06/03/2021 - 07:52

Hej alle i kloge akvarie folk ;)

Jeg er relativt ny i hobbyen og er næsten lige startet op. Spændende verden hvor jeg egentlig synes at have forberedt mig længe så jeg kunne sikre mig at fisk og planter vil have det godt.!

Der er bare så mange tommelfingerregler og meninger når jeg googler rundt, så nu spørger jeg helt specifikt med håbet om et lidt mere klart svar ;)