Filterhjælp Fyn/Trekantområdet

Indsendt af Lacoste82 den fre, 10/15/2021 - 18:07
Forums

Hej akvarister. Jeg søger en smule hjælp, da filteret i mit nyopsatte 200liters er meget lang tid om at komme forbi No2/nitrit stadiet i cyklussen. Det har stået i 5 uger nu, Ammoniak spikede og faldt, hvorefter Nitriten steg voldsomt, men efter nu 2 uger, er det ikke faldet og nitraten er ikke steget.

Jeg vil derfor høre om der er en venlig sjæl på Fyn eller i Trekantområdet(bor selv i Middelfart), der kunne tænke sig at give mig noget filtersnask/filtermedia, fra et velfungerende akvarie. Det kan bare være en smule akvarievat e.lign fra filteret.

Håber virkeligt på jeres hjælp, da jeg har en længe planlagt tur til akvariebutikken i Brøndby i slutningen af næste uge og da jeg havde regnet med et 6 uger ville være rigeligt til at få kørt filteret ind. Skulle nogen have planlagt filter rens f.eks søndag, så kigger jer gerne forbi så det passer dig🙂

Ps. Har givet det filterstart, men uden nogen effekt på omdannelsen af nitrit.

På forhånd tak, mvh. Mikkel

 

 

 

Rg33dk man, 10/18/2021 - 06:09 Permalink


Hej

Filterbakterier skal have noget at leve af, mange bruger at tilsætte en  knivspids tørfoder hver anden dag i indkørings perioden.

Bakterier fra et indkørt akvarie lider under, at disse også skal opformeres, bedre er at tilsætte filteropstart igen svarende til filtermassen eller akv. liter mål, her 200 liter. Filteropstart virker samme dag eller dagen efter.

Indsæt en lille gruppe af de mest hårdføre fisk du ønsker,  foder og vent så 3 uger før du indsætter en ny lille gruppe igen osv.

Mål Nitrit og Nitrat løbende under hele processen, så kan du følge med i udviklingen / opformeringen af bakterier i filteret.

Mvh. 

Rg33dk man, 10/18/2021 - 06:30 Permalink


Hej

Ved mindre delvise vandskift (max. hver 4. dag) kan du løbende justere / bringe Nitrit og Nitrat ned på acceptable niveauer under indkørings perioden,  som kan løbe i op til et par måneder. afhængi af den valgte fiske- og foder mængde.

Mvh.

Ps. der ingen smut- eller genveje