Planiloricaria cryptodon


Generel beskrivelse
Arten eksporteres regelmæssigt fra Peru. Den behøver et stort akvarium, da det er en rimelig aktiv fisk som bliver ret stor. Sammenlignet med de øvrige grenmaller som jeg har, så bevæger denne sig en del mere. Jeg vil ikke sige svømme, men den kravler nærmest hen over bunden. Jeg syntes det er et sjovt og interessant bekendtskab i akvariet.
Dette er en fredelig art, som får nogle meget langt udtrukne findespidser i hale- og rygfinne. Det skal man tage højde for, hvis man ønsker at holde andre fisk i akvariet. Der skal ikke være nogle imellem, som kan finde på at nippe i finneforlængelserne.
Dette er ikke en af de grøntspisende arter. Den kan med fordel fodres med forskellige typer at frostfoder som for eksempel Artemia og lignende. Tager også tørfoder, og en type af granulat som falder til bunds vil være et godt bud på foder.
Yngleadfærd
Formering
Det anbefales at man holder en gruppe på 4-6 dyr. Arten lægger forholdsvis store æg. Arten er opdrættet på vandværdierne 27°C og pH på 8, så det er ikke en art der kræver blødt surt vand. Arten hører til dem man kalder mundruger. Hannen bærer æggene lige under hovedet.

Info
Handelsnavn
Spoon Face Whiptail Catfish

Synonym
Pseudohemiodon cryptodon

Verdensdel
Sydamerika

Videnskablig beskrevet
(Isbrücker, 1971)

Region
Rio Ucayali, Rio Purus og Rio Mamoré i det øvre Amazonas.

Familie
Loricariidae

Udseende
Størrelse han
35

Optimale Forhold
Min. temperatur
22

Max. temperatur
28

Min. pH
6

Max. pH
7,2

Foder
Foder:
  • Artemia frost
  • Granulat.
  • Kilder og forfatter
    Forfatter
    Tonny Brandt Andersen

    Udskrift venlig version