Petrochomris calliris

Billeder

Nkondwe Hun med æg i munden

Vis alle billeder

Varianter
Findes på søens østkyst i området ud for Mahali bjergene i Tanzania - ingen varianter kendes
Generel beskrivelse
Petrochromis er en af de mest succesfulde og talrigste slægter på Tanganyika søens klippekyst. Alle Petrochromis arter er højt specialiserede algegræssere, med mund og læber fyldt med små tænder i flere rækker, som fuldstændigt er tilpasset denne form for fødesøgning. .

Petrochromis sp. "macrognathus rainbow" lever på de øverste 2 meter af klippekysten i det turbulente vand i brændningen og er i søen en ret sky fisk. Den er nærtbeslægtet med P. macrognathus, men kendes fra denne ved at have en del flere farver, bl.a. mere gult på kroppen og rødlige finner.

Et akvarie til P. sp. "macrognathus rainbow" skal ikke være for lille - helst ikke under 500 liter - da den dels kan lide at svømme meget, og dels da det er en god ide at holde den i en rimelig stor flok for at undgå aggressioner. Tidligere blev det anbefalet at holde Petrochromis i haremsgrupper med kun enkelt han i et akvarie med masser af gemmesteder. I dag har det vist sig at de bedre holdes i store flokke i et ret åbent akvarie, da hannerne på denne måde ikke er i stand til at opretholde territorier.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Som alle Petrochromis er P. sp. "macrognathus rainbow" en hunlig mundruger, hvor hunnen alene står for mundrugningen, der normalt varer ca 4 uger.

Antal unger
10-25

Info
Type
Cichlider, Tanganyika - Algeæder

Handelsnavn
Petrochromis sp. "macrognathus rainbow"

Videnskablig beskrevet
Mattsson, Carl. 2018. "A morphological and molecular analysis of the species diversity of the cichlid genus Petrochromis from Lake Tanganyika (Teleostei: Cichlidae)" (11-Mar-2018)

Udseende
Størrelse han
21

Størrelse hun
18

Varianter
Findes på søens østkyst i området ud for Mahali bjergene i Tanzania - ingen varianter kendes

Optimale Forhold
Min. temperatur
24

Max. temperatur
27

Min. pH
7.5

Max. pH
9.3

Min. akvarie
530

Holdes bedst som
Flok

Foder
Foder:
 • Alger
 • Cichlidesticks
 • Flagefoder
 • Rejemix
 • Spirulinaflager
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Thomas Andersen

  Udskrift venlig version